Bäst i test Babyprodukter

Bästa Babyvakten 2021 » Bäst i test

Med en babyvakt, eller babymonitor, som det också kallas, så har man bra koll på vad som händer i bebisens rum även om man befinner sig i ett annat rum för tillfället. En uppfinning som denna ger oss föräldrar både en känsla av trygghet och av frihet då vi inte är låsta till ett särskilt rum.

Om du inte testat en babyvakt sen tidigare så är det definitivt värt att göra det nu.

Har du inte testat en babyvakt sedan tidigare så är det definitivt dags att göra det. Det är nämligen en sådan sak som blir oumbärlig under bebistiden. Kolla in våra favoriter här nedan.

1. Babyvakt Philips Avent SCD506

Denna babyvakt från Philips Avent är en riktigt bra babyvakt. Med dess DECT- teknik slipper man störningar från andra så kallade sändningsprodukter, så som mobiltelefoner, till exempel.

Det batteri som är till föräldraenheten håller i upp till 24 timmar innan du behöver ladda det (två stycken uppladdningsbara batterier medföljer). Babyenheten behöver 4 stycken ej uppladdningsbara batterier, vilka inte medföljer när man köper den. Babyvakten är avsedd att användas med nätström, så batterierna är endast till för eventuella strömavbrott.

Om man vill så kan man ha denna babyvakt på ljudlös. Hur kan det funka, undrar du kanske? Jo, det är så smart designat så att det tänds lampor när det sker något i barnrummet. Du kommer alltså att veta om babyn är ledsen eller vaknar eller liknande även om du har din babyvakt på ljudlös. När ljudnivån i barnets rum ökar så tänds fler lampor på babyvakten, så du kan hela tiden se om något händer i babyns rum.

Anslutningen är både privat och säker genom datakryptering, så det är bara du som kan höra ditt barn. Dess räckvidd är på 50 meter inomhus och upp till 330 meter utomhus. En av de bästa sakerna är att det är tvåvägskommunikation så att du enkelt kan tala till barn genom babyvakten.

Denna babyvakt har även nattlampa samt vaggvisor om du vill ha hjälp med att få babyn att bli lugn och rofylld när det är dags att sova.

2. Motorola MBP855 Connect med kamera

Detta är en väldigt snyggt designad babyvakt som dessutom är väldigt högteknologisk. Den har WiFi/Video, vilket gör att du kan ansluta din smartphone eller din surfplatta till den på ett enkelt sätt. Motorolas kamera kommunicerar med via Hubble och denna app har funktioner så som bland annat notiser.

Den har upp till 300 meters räckvidd och dess mikrofon har väldigt hög känslighet. Man kan koppla ihop upp till 4 kameror och den har 5 vaggvisor. Batteriet i kameran är uppladdningsbart och panorering, lutning och zoomning är fjärrstyrd.

Den har även infraröd nattsyn och tvåvägskommunikation. Det är den typen av babymonitor som gör att du har full koll på din baby och det bästa är att man kan ha koll från var som helst. Det krävs trådlös anslutning till internet för fjärrvisning.

3. Babyvakt Padwico 850

Denna babyvakt är både funktionell och smakfullt designad. Den är 100 % störningsfri och har en räckvidd på 500 meter. Den har automatisk sökfunktion och låg strålningsgrad. När baby- och föräldraenheten är nära varandra finns det ett automatiskt system för effektreduktion som minskar strålningsnivån och en indikator som visar temperaturen i babyns rum.

Som ni kan se så är detta en babyvakt med full digital teknik. Det finns nattlampa, nivåmätare med lysdioder och vibratorlarm på föräldraenheten, varning för svagt batteri både på föräldra- och babyenheten samt justerbar mikrofonkänslighet på babyenheten.

Den är också utrustad med både laddningshållare och laddningsbart batteri. Självklart är det också så att det finns en talfunktion som gör att du kan tala med barnet.

4. CAPiDi Babyalarm

Detta är ett mycket bra babylarm som har en räckvidd på hela 800 meter, vilket är väldigt bra. Det är alltid positivt när det är lång räckvidd, så kolla efter det när du ska välja vilken babyvakt du ska ha. Babyvakten har ett räckviddsalarm, så du kan alltid känna dig på den säkra sidan när du använder denna.

Denna babyvakt från CAPIDI laddas med micro USB och du kan använda den i kallt klimat (ner till -20°C). Det är väldigt bra och av ett flertal olika babyvakter kan man se att denna har en av de längre räckvidderna.

Justerbar mikrofon och volym får man också på köpet och dessutom är det vibration samt ljud- och ljuslarm. Batterivarning ingår och det är över 100 timmars standby tid.

5. Parvel Go Babyvakt

Detta är en riktigt coolt designad babyvakt som passar i det moderna hemmet. Parvel är ett märke som många väljer och det är inte konstigt. Denna babyvakt passar både inomhus och utomhus och den är därför perfekt för alla som vill ha en babyvakt att ta med sig.

Den är perfekt att lägga i sängen eller i barnvagnen då den övervakar både temperatur och sovmönster samtidigt som den såklart upptäcker och larmar när ditt barn är vaket. Rörelserna övervakas så att man kan ha koll på babyn och den håller statistik över sovmönstret. Detta gör att man kan ha koll på ungefär när barnet kommer att vakna.

Det finns en app för detta babyalarm och babyvakten kommunicerar via Bluetooth Low Energy. Detta innebär att den ger marknadens lägsta strålning.

6. Topcom KS-4249 Digital Babymonitor med video

Detta är en babyvakt med väldigt bra bild- och ljudkvalitet. Den har även en extra stor skärm och det, tillsammans med den goda kvaliteten på ljud och bild, gör att både ljud och bild ör fritt från störningar.

Den har tvåvägskommunikation och består av två enheter. Den har temperaturmätning en inbyggd räckviddsvarning. Man kan koppla föräldraenheten till 4 kameror och dessa kan man montera på väggen, om man vill.

Den har vaggvisor, nattlampa, VOX-funktion som aktiverar kameran när babyn gråter och en batterinivå varning, Standby 6-10 timmar och en räckvidd på 300 meter gör detta till ett riktigt bra val.

7. Snuza Hero Babyvakt

Snuza Hero från Snuza är en babyvakt som fungerar väldigt bra för alla som vill ha en babymonitor som är högteknologisk. Detta är en babyvakt som är enkel att använda både för barn och föräldrar och Snuza har stor kunskap och erfarenhet inom säkerhetsprodukter för barn.

Denna fäster man direkt på barnets blöja och det innebär att man som förälder enkelt kan ha koll på både blöja, ändrad kroppsposition och andning. Om det är så att babyn inte rör sig under15 sekunder så vibrerar den och efter 20 sekunder utan rörelse så larmar den.

Här behövs inga sladdar eller eluttag, utan det är bara att fästa den direkt på blöjan. Den är väldigt enkel och behändig att ha att göra med. Dessutom är det på det viset att den saknar radiofrekvens eftersom den inte sänder några ljud.

Hur har vi testat babyvakterna?

Vi har låtit 7 olika familjer testa dessa babyvakter under en vecka vardera. Alla testade alla babyvakter. De bor i olika typer av hem och de bor både i innerstad och på landsbygden. Vi har även haft familjer ta med sig dessa babyvakter på semester utomlands och till lantställen. De har alltså testats på alla möjliga olika platser.

För att våra testfamiljer skulle veta vad de skulle ha i åtanke när de gav sina omdömen så gav vi dem vissa direktiv och sedan har vi låtit dem ge sina utlåtanden.

Vi har även kollat med diverse experter både inom handel och inom barnvård.

Viktiga egenskaper

Vad man ska titta efter när man väljer babylarm är ett flertal olika saker. Det främsta är naturligtvis att det är en säker babyvakt som gör sitt jobb på bästa sätt.

Andra saker man ska ta med i beaktande är att det är bra räckvidd, lite strålning och att den har de funktioner som man tycker att man behöver. Detta är naturligtvis olika för alla, så tänk igenom vad du vill ha innan du köper en som är superavancerad bara för att det finns på marknaden.

Är du inte särskilt teknisk kan det vara en god idé att hålla sig till de enklare varianterna medan det är kul att köpa en högteknologisk om man gillar tekniska saker.

Vad det är för alarmtyp

Det finns olika alarmtyp för olika modeller. Man väljer själv det som man tycker verkar vara bäst lämpat för en själv. Det finns bland annat ljuslarm och vibratorlarm. Här kan man välja det man tycker verkar vara det bästa. Rådfråga personalen i butiken innan du bestämmer dig, då det kan vara saker du själv överser.

Ljud- eller videoövervakning

Vissa föredrar den gamla klassiska varianten med ljudövervakning medan andra vill ha videoövervakning. Även på denna punkt är det en fråga om vad man själv föredrar. Det är bara att välja det som lämpar sig bäst för dig.

Enhetens räckvidd

Räckvidden på enheten brukar vara ganska lång även när det kommer till de varianter som har mindre räckvidd. Det brukar vara runt 300 meter som minst och sedan går det upp till exempelvis 800 meters räckvidd. Välj en enhet som har en räckvidd som stämmer överens med vad som passar er och ert liv.

Röstaktivering

Röstaktivering, eller VOX som det också kallas, innebär att föräldraenheten avaktiveras när babyenheten inte registrerar något ljud. Detta är bra då det sparar ström samtidigt som det innebär att föräldern inte störs av onödiga ljud eller ljus.

Läs mer: Bästa bilbarnstolen

Frågor och svar

Vad är en babyvakt?

En babyvakt är en monitor som ”övervakar” ditt barn på ett sätt där du kan hålla koll medan barnet är i sin säng och du befinner dig i ett annat rum. En babyvakt består av 2 delar varav en är i barnets rum och den andra är i det rum där du befinner dig. Du kan höra ditt barn med hjälp av en babyvakt, och i vissa fall kan du även se ditt barn, beroende av vilken typ du väljer.

Vilken babyvakt ska man välja?

Det finns många olika modeller att välja mellan och beroende av vad man har för behov så passar den ena bättre än den andra. För vissa räcker det med en enklare variant medan det för andra behövs en mer avancerad babyvakt. Då det finns allting från simpla, men mycket bra varianter till högteknologiska varianter så finns det något för alla. Det är bara att välja det som passar en själv bäst.

När ska man börja använda en babyvakt?

De flesta börjar använda sin babyvakt direkt och det går alldeles utmärkt. Ofta är man lite orolig som nybliven förälder och då är det skönt med en babyvakt när bebisen är i ett rum ensam.