Mamma Bäst i test

Bästa Gravidkudden 2021 » Bäst i test

Är du på jakt efter en gravidkudde så har du kommit helt rätt. Vi har nämligen testat 7 av de bästa gravidkuddarna som finns på marknaden idag.

Hitta din favorit bland våra testvinnare, en sak är säker och det är att amningskuddarna vi har med i detta test är alla av hög kvalitet och det är naturligtvis en av de viktigaste delarna av vad man ser efter när man jämför olika gravidkuddar.

Med en bra gravidkudde kommer det att bli betydligt enklare att sova gott under graviditeten, vilket är viktigt. Det är lätt att man får problem med just sömnen och man vill såklart vara så utsövd som möjligt. En gravidkudde hjälper att lindra både ryggvärk, nacksmärtor med mera.

7 Bästa Gravidkuddarna

1. Bbhugme Gravidkudde

Bbhugme Gravid- och amningskudde är en kudde som vi är säkra på att många av er kommer att falla för. Det är den typen av gravidkudde som är i riktigt snygg design, vilket är mer värt än vad man kanske kan tro.

Man kan själv ställa in hårdheten på kudden och de silikonringar man använder till det kan även barnet även ha som bitring. Den är ergonomiskt anpassad både för graviditet och för amning. Den är skapad av tre norska kvinnor som alla arbetat som kiropraktorer – ett ultimat gäng som ligger bakom, med andra ord!

Du knyter den enkelt runt dig när du vill ha den som amningskudde. Det är med andra ord inget krångel, utan det går smidigt. Detta gäller även vid tvätt då det är på det viset att man kan ta av överdraget och tvätta det i 40 grader.

2. Doomoo Amningskudde och Gravidkudde

Doomoo Amning-Gravidkudde Large är en stor supermjuk kudde som är formbar. Måtten är 180×28 cm och denna kudde rekommenderas av amningsbarnmorskor. Den trevliga bumerang-formen gör att kudden har många användningsområden – man kan använda den även när man slutat amma. Exempelvis så är det bra att använda denna kudde som stöd när man ligger och läser.

Kudden är fylld med EPS kulor. Dessa kulor är prasselfria och supersmå. Dessutom är det på det viset att EPS kulorna även har en antibakteriell egenskap. Kuddens material är i skön jersey och då man kan forma den så kan den fylla massor av funktioner, vilket är väldigt trevligt.

Man kan välja mellan många olika färger. På så sätt kan man hitta en som har en färg som passar både ens inredningsstil och ens favoritfärg – inte illa!

3. Tjockö Gravidkudde

Detta är en amningskudde som gör det väldigt bekvämt vid amning. Den sitter på ett mycket behagligt sätt runt dig när du ammar. Det är viktigt att man kan hitta ett så bekvämt sätt som möjligt när man ska amma och en amningskudde som denna är lösningen! Alla har olika syn på vad som är bekvämt, så det kan mycket väl vara så att någon i din närhet har en gravidkudde eller amningskudde som hon gillar medan du anser att den är obekväm. Man ska alltid testa själv för att se efter om kudden funkar bra.

Just Carena Tjockö Amningskudde är tillverkad i mjuk bomull och den har en mjuk stoppning av skumgummi. Med skumgummistoppningen får man en kudde som enkeltkan forma sig efter bebisen. Ju enklare en kudde kan forma sig efter bebisen, desto bättre blir det för er båda.

4. Vinter & Bloom Amningskudde

Denna amningskudde från Vinter & Bloom kallas Slate och den är väldigt bra på att ge stöd både under graviditet och när man ammar. Dessutom är det på det viset att denna kudde funkar alldeles utmärkt som ett sittstöd när barnet blir lite äldre. Kudden är tillverkad av Oeko-Tex-certifierad bomull och överdraget kan tvättas i 40 grader i maskin vid behov. Yttertyget består av 100 % bomull och stoppningen är i polyester.

Detta är en amningskudde som är snyggt designad och det är alltid en sådan sak som vi ger stort plusbetyg för.

5. Chicco Boppy Stöd Gravidkudde Silverleaf

Chicco Boppy Stöd- och Gravidkudde Silverleaf ger dig oändliga möjligheter att ha det allt annat än obekvämt under din graviditet. Det är en allsidig kudde som ger dig stöd både för din rygg och för din mage.

Den är kompakt på ett bra sätt då dess design gör att den är enkel att ta med sig när man reser. Allting som är enkelt att ta med sig när man reser ges bra betyg av oss. Det är så trist att man ska behöva kämpa i onödan – det ska vara lätt att resa, även om man har en bebis.

Du kan ta av överdraget och tvätta det i maskin. Det är alltid fräscht när man kan tvätta av en gravidkudde / amningskudde.

6. Umami Dreamgenii Gravidkudde

Umami Dreamgenii Gravidkudde är perfekt som stöd för ryggen, svanken och knäna. Den klarar av att ta hand om alla dessa kroppsdelar utan att på minsta sätt ta upp för stor plats hemma. Man kan tänka sig att det skulle ta mycket plats med en sådan här bra kudde, men den är supersmidig.

Denna kudde förhindrar att du rullar på rygg under sömnen och samtidigt bidrar den till att ge maximalt blodflöde mellan mamma och barn,

Man kan använda denna gravidkudde även som amningskudde, så man kan ha den hela tiden, om man vill det.

7. Candide Multirelax

Detta är en superstor ergonomisk kudde som är multifunktionell – du kan nämligen ha den både som gravidkudde, amningskudde, sittstöd och babysitter i ett. Kudden är fylld av EPS-kulor som gör att den blir formbar och barnmorskor rekommenderar denna typ av kuddar.

Candide Multirelax gör att det blir mer bekvämt för dig under din graviditet och du kan själv omplacera den på det sätt som funkar för dig för tillfället. Det är inte alltid så lätt med bekvämligheten när man är gravid och då krävs det att man har en kudde som verkligen funkar.

När det är dags att använda kudden som amningskudde sköter den sitt jobb mycket bra. Bebisen hamnar i rätt position för att inte tappa taget om bröstvårtan och bebisen ligger också i mage-till-mage position, vilket är en rekommenderad position.

Man kan tvätta överdraget i maskin, Tyget är i Öko-tex certifierat med 70 % bomull och 30 % polyester.

Hur har vi testat gravidkuddarna?

Vi har testat dessa kuddar genom att låta gravida kvinnor i vår närhet testa de 7 som är med i testet. Vi har även låtit kvinnor som vi känner som ammar testa dem för att vi ska kunna se efter om de är bra för både gravida och för ammande kvinnor.

De gravidkuddar som vi har med i detta test har även testats av två av oss som gjort testet, eftersom en av oss är gravid och en av oss ammar. Vi har dessutom kollat med proffsen inom området, så som barnmorskor och personer som säljer både gravidkuddar och annat för bebisar.

Vad du bör tänka på innan du köper en gravidkudde

Innan du köper en gravidkudde är det på det viset att det är några saker du ska tänka på. Tänk på att det ska vara lätt att ta på och av överdraget då det är skönt att veta att man kan tvätta sin gravidkudde.

Vidare är det klokt att tänka på lite mer exakt var du tror att du kommer att behöva extra stöd. Är det så att det är ryggen som krånglar? Är det nacken? Någonting annat?Det är olika för alla, så det är viktigt att känna efter vad just du behöver hjälp med. Fundera även över priset vs kvalitet. Vilket är viktigast? Att ha en gravidkudde som är bekväm och av hög kvalitet, men kanske lite dyrare, eller en billig som kanske inte alls har samma funktionalitet. Välj kvalitet framför pris, är vårt tips!

Vad gäller storlek och funktion är det olika beroende av hur man vill använda sin gravidkudde. Ska du ha den som amningskudde? Välj då en som är bra för både och. Ska du ha en så stor som möjligt? Välj då det.

Säkerhet

Som med allting annat när det kommer till graviditeter, bebisar och barn överlag så är säkerheten en väldigt viktig del att alltid tänka på. Säkerheten ska alltid gå före allting annat, så se till att alltid ha det säkerhetstänket så fort du blir gravid. Nu behöver man ju inte överdriva, men om man tänker på det så att det blir en naturlig del av vardagen är det bra.

En gravidkudde är trygg och säker så länge man håller sig till den typen som är av bra kvalitet och som inte innehåller några farliga ämnen. Betala hellre mer för en gravidkudde i bra bomull och utan konstigheter än att köpa en billigare bara för att spara in pengar.

Design

Att man kan få en gravidkudde som är både fin att titta på och som är praktisk och bra är en dubbelvints. Det är bara att välja bland de gravidkuddar som du tycker är fina och som är bra och godkända. Alla hittar tillslut sin favorit.

Storlek

Det är olika hur stor vi vill ha vår gravidkudde och det är inte så konstigt att det är på det viset. Dels är vi ju alla mer eller mindre stora och dels har vi olika behov med våra gravid-kroppar. För vissa är det en stor som behövs, medan det för andra går bra med en liten gravidkudde.

Det bästa är att testa lite för att se efter vilken typ av storlek som passar en själv bäst.

Läs mer: Bästa duovagnen

Frågor och svar om gravidkuddar

Vad är en gravidkudde?

En gravidkudde är något så enkelt som en kudde som används till kvinnor som är gravida. Dess funktion är att underlätta de stunder då det känns extra tungt och besvärligt att ha att göra med den stora magen och diverse annat jobbigt som kan följa med när man är gravid. Gravidkudden gör så att det blir lättare både att ligga och sitta. Dessutom blir det inte bara skönare, utan det är också på det viset att det blir ergonomiskt riktigt.

Hur sover man med en gravidkudde?

Det är inte svårt att sova med en gravidkudde, utan det är snarare tvärtom – det handlar bara om att lära sig hur det funkar och att komma in i det. När man är gravid så ska man helst sova på sidan och det kan man enklare göra med hjälp av en av dessa kuddar. Det är ofta svårt att hitta en behaglig sovposition som gravid, men när det sker så är man sedan evigt tacksam! Det finns ingen anledning att inte skaffa en gravidkudde, för det kommer att göra ditt liv betydligt enklare.

Kroppskudde, komfortkudde eller gravidkudde?

Gravidkuddar är formade för att det ska bli lättare för dig att sova på sidan. Då det kan ge ryggsmärtor, sämre blodcirkulation med mera att sova på rygg under graviditeten så är det viktigt att man hittar ett sätt att sova på sidan. Det är här gravidkudden kommer in i bilden. Men en kroppskudde får du samma positiva effekter, men de är större. Man kan låta hela kroppen omfamnas av en kroppskudde, vilket såklart är väldigt behagligt. Det finns en mängd olika att välja mellan, så välj ut den som du tycker ser störst och härligast ut. Det är också så att en gravidkudde ger mer stöd än en kroppskudde. En komfortkudde är till för alla som snabbt vill hitta sin favoritposition – den möjliggör alla tänkbara positioner då den är designad på ett sätt som ska göra det enkelt och skönt för alla.

Varför behöver man en gravidkudde?

Då det ofta är på det viset att gravida kvinnor har problem med sömnen och med diverse smärtor i kroppen under graviditeten är det viktigt att det finns lösningar som gör att det underlättas för den gravida. För vissa är det enklare att vara gravida. Det är inte alla som lider lika mycket som andra, men de som har det svårt behöver alla hjälpmedel som finns tillhands. En gravidkudde är ett av de bästa hjälpmedlen som alla gravida borde ha hemma.

Ska jag sova på rygg eller på mage med kudden?

Gravidkuddar är flexibla och formbara, vilket gör att man kan använda dem på det sätt som man själv vill. Alla är vi olika och vi harolika preferenser – som tur är så finns det en perfekt gravidkudde för alla. Om du tycker om att sova på rygg så går det alldeles utmärkt med en gravidkudde, om du föredrar att sova på mage så går även det bra. Är det så att du vill sova på sidan är det extra bra, eftersom det är vad som rekommenderas när man är gravid.

Sammanfattning

Som med så mycket annat som har med graviditet och bebisar att göra så finns det väldigt mycket att välja mellan. Detta gör att det kan bli svårt att veta vad man ska köpa, men oftast hittar man något som är exakt det man vill ha. Det enda är att man behöver kolla in utbudet – det är ett så stort utbud att det finns något för alla.

Vissa Amningskuddar kan man även använda som amningskudde och de är såklart bra att man får både och i en enda produkt. Ofta blir det ju en väldig massa olika saker som samlas på hög när man skaffar barn.

Varje sak som kan användas till fler än en sak är värd en applåd. Om det är så att du inte tycker om denna typ av kudde är det såklart bara att köpa en vanlig gravidkudde istället – det är helt och hållet upp till dig.