Sport Bäst i test

Smoby Trehjuling 2021 » Bäst i test

En trehjuling är alltid en kul grej som barnen uppskattar. Utöver att den stimulerar barnets motoriska färdigheter är det också en sådan sak som är både praktisk och rolig för barnen – man kan dels använda den för att leka och man kan dels använda den för att exempelvis hänga med resten av familjen på en liten cykeltur.

Om du funderar på att skippa trehjuling till ditt barn har vi bara en sak att säga – tänk om. Det är nämligen både funktionellt, säkert för barnet och spännande som upplevelse. Inte nog med att barnet tycker att det är kul, som förälder är det också jätteroligt att se sitt barn njuta av att känna sig “stor” när de cyklar omkring.

Vi har spanat in de fantastiska trehjulingarna från Smoby inför denna artikel och de har riktiga fullträffar att bjuda på, så häng med för att se efter vad som bjuds.

Smoby har produkter som alltid är lätta att känna igen. Deras leksaker är färgglad och allting från Smoby, vare sig det är en trehjuling eller om det är någonting annat, är smart och pedagogiskt designat.

Läs mer: Bästa trehjulingarna för ditt barn

Deras trehjulingar är något utöver det vanliga och detta märker man inte minst på hur coolt de har utformat sina trehjulingar. Vill du har en trehjuling med föräldrahandtag med mera så är det Smoby du ska vända dig till, så mycket är säkert.

1. Smoby Baby Driver Comfort Trehjuling

Här har vi en riktig läckerbit som, precis som allting annat från Smoby, är UV-behandlad – detta behövs för att den ska klara av att stå emot väder och vind. Då det är en rejält trehjuling på alla sätt och vis så kan man räkna med att den håller länge och det är alltid positivt.

Smoby Baby Driver Comfort Trehjuling erbjuder bland annat integrerat säkerhetsbälte, ett justerbart säte, löstagbart nackstöd och ett framhjul som kan styras från föräldrahandtaget. Vidare kan denna trehjuling utrustas med lekbåge som har en ratt, backspeglar med mera. Detta är för att den ska kunna fungera som ett kul alternativ till vanliga sittvagnar.

2. Smoby Trehjuling Be Move

Denna trehjuling är härligt färgglad och den passar för barn i åldern 1-3 år. Att den har så fina färger gör att det är lite extra kul – barngrejer ska ju vara roliga i första hand. Stilren design kan man spara tills senare!

Med smart design hamnar barnet högre upp än med en vanlig trehjuling och den är ergonomiskt anpassad efter just små barn. Den har ett bälte och skutstången är justerbar och avtagbar.

Detta kommer att bli en stor favorit både för dig som förälder och för ditt barn.

3. Smoby Trehjuling Baby Ballade II

Smoby Trehjuling Baby Ballade II är en mycket fin trehjuling som har ett 3-i-1 system. Detta system innebär att trehjulingen kan förändras i och med att ditt barn växer och utvecklas. Det första steget passar för barn i åldern 10-18 månader, det andra steget passar barn i åldern 18-30 månader och det tredje steget passar för barn i åldern 30 månader och uppåt.

Man kan använda denna trehjuling både när barnet vill cykla själv och när en vuxen vill hjälpa till. Det finns ett handtag som är till för att vuxna ska kunna styra cykeln om man exempelvis använder den för lite längre transportsträckor.

Frågor och svar om Smoby

Vilka är Smoby?

Smoby är ett franskt märke som tillverkar fina, rejäla och pedagogiska leksaker, trehjulingar med mera. Deras robusta produkter gör att man alltis kan känna sig säker på att man gjort rätt val då allting från Smoby är av hög kvalitet. Idag tillverkas deras produkter i en fabrik som är 40 000 kvadratmeter stor och belägen i den idylliska franska byn Arinthod.

Vart grundades Smoby?

Smoby grundades i Lavans les Saint Claude i Frankrike.

Hur länge har Smoby funnits?

Smoby grundades redan 1924, men då gick företaget under namnet Moquin-Breuil. Från början tillverkade företaget träpipor, men 1947 började de att tillverka saker även i plast. Det skulle dröja tills 1978 innan man började tillverka leksaker.